Ons concept

Ons Concept

Organisatie omschrijving

Leerwerkbedrijf Combigoods is een vennootschap die ernaar streeft, mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt meer te betrekken in de maatschappij door hen werk, scholing en begeleiding aan te bieden.

Vestigingen

De mensen die werkzaam zijn via het Leerwerkbedrijf kunnen terecht op diverse locaties:

Pannenkoekenhuis Frittella:
Met vestigingen in Papendrecht, Gorinchem en Etten-Leur is Pannenkoekenhuis Frittella een Horeca-leerwerkbedrijf met een breed scala aan functies in zowel bediening, keuken, begeleiding en administratie.

Escape room Etten-Leur:
Naast ons pannenkoekenhuis in Etten-Leur hebben wij ook een escaperoom. De functies hier zorgen ervoor dat de gasten een onvergetelijke en spannende ervaring krijgen.

Midgetgolf:
In de tuin van onze vestiging in Rockanje bevindt zich een 18-holes midgetgolfbaan. Functies hier bestaan bijvoorbeeld uit onderhoud maar ook de uitgifte van de sticks, scorekaarten en golfballen.

Inpakcentrum:
Een logistiek leerwerkbedrijf waar werkzaamheden gedaan worden in de productie, in- en ompak en logistiek. Ook hier zijn functies in de administratie, begeleiding en logistiek.

Restaurant de Wensboom:
Gericht op verse maaltijden en in samenwerking met Rob Geus hebben we in dit horeca leerwerkbedrijf beschikbare functies in de keuken, bediening en begeleiding.

Processen

Het primaire proces van het leerwerkbedrijf is om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven op de arbeidsmarkt. Daarnaast hebben wij een commerciële insteek. Hiervoor is gekozen om de werknemers te laten ervaren hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat. Door deze insteek zijn de werknemers ook echt van waarde voor het bedrijf. Iedereen draagt zijn steentje bij om de continuïteit te waarborgen.

Ondersteunende processen van het leerwerkbedrijf bestaan uit het coachen en opleiden van de werknemers. Daarnaast zijn er de financiële administratie, personeelsadministratie. Goed om te zeggen is dat ook op deze afdelingen mensen met een beperking worden ingezet.

Ontwikkeling:

Bij Leerwerkbedrijf Combigoods geven we mensen met een arbeidsbeperking de kans om aan een gezonde toekomst op de arbeidsmarkt te werken. We proberen daarbij een omgeving te creëren waarin onze werknemers zich op een optimale manier kunnen ontwikkelen. Om dit te bewerkstelligen richten we ons op een viertal aspecten:

Werkervaring:
Om de toekomst van onze werknemers op de arbeidsmarkt te verbeteren, geven we hen uitgebreid de mogelijkheid om ervaring op te doen op de werkvloer. Hierbij luisteren we goed naar de wensen van de werknemer. We winden het belangrijk dat de werknemer de werkzaamheden die hij of zij uitvoert leuk vindt. Door middel van jobcarving kunnen we vrijwel altijd zorgen dat de werkzaamheden geschikt zijn.

Werkbegeleiding:
Iedere werknemer is anders, iedere arbeidsbeperking is anders. Daarom vinden we het belangrijk dat iedere werknemer begeleiding op maat krijgt. De werknemer krijgt daarom een coach toegewezen.

Opleiding:
Werknemers worden in de gelegenheid gesteld naast het werk een Opleiding te volgen. Ook dit staat weer in het teken van het verbeteren van de arbeidsmarktpositie van de werknemer.

Doorstroom:
Als werknemers bij ons zijn uitgeleerd en klaar zijn voor de reguliere arbeidsmarkt, laten we hen niet zomaar in de steek. We beschikken over een uitgebreid netwerk van bedrijven, en we zullen in samenspraak met de werknemer op zoek gaan naar een geschikte werkgever. Dit kan op detacheringbasis of met een contract.